dimarts, 14 de desembre del 2010

LA GRAN PREGUNTA

Els pirates del Molinar ens trobem a les suficients pistes per aventurar-nos en una resposta. Esperem que sigui la correcta i agraïm als nostres companys d'armes la seva ajuda, però no espereu que el tresor sigui compartit amb vosaltres... ;D De fet som pirates JA,JA,JA !!!.

On és va llençar l'ampolla i quan?

L'ampolla és va llençar probablement des de Maó la nit de l'1 de setembre de 1535 o els dies següents a aquesta data a causa de la ratzia o atac que va fer el pirata Barba-Rossa a aquesta ciutat.

Què va passar?

El saqueig de Maó és va produir la nit de l'1 de setembre de 1535 (com dèiem abans) quan l'armada de l'imperi Otomà entrava al port de Maó camuflada com a naus imperials de retorn de la conquesta de Tuníssia. Els frares franciscans Bartomeu Genestar i Francesc Coll van anar a rebre amb una barca les que creien naus imperials, però en veure que eren els turcs que venien van tornar a donar avís a la població, que va tancar les muralles i es va preparar per a la lluita.

Van rebre ajuda?

En veure que Khair ed-Din Barba-rossa desembarcava els seus 2.500 homes i començava a assetjar la vila, es va enviar un avís del perill que corria la població al governador, resident a Ciutadella, que de seguida va reunir els cavallers i varen formar una columna de socors que es va encaminar ràpidament cap a Maó, reclutant nous reforços pel camí, i el 3 de setembre entraren en contacte amb les tropes turques, que, molt superiors en nombre, la van aniquilar, morint el governador i els seus cavallers.

El fracàs dels socors va minar la moral dels assetjats, i quan la muralla ja estava parcialment enderrocada, els mateixos dirigents maonesos es van posar en contacte amb Barba-rossa i al vespre del 4 de setembre van estipular el lliurament de la ciutat, amb la condició que en el saqueig serien respectats els dirigents i les seves deu cases, i la nit següent va ser dantesca per Maó, amb la mort dels franciscans i altres civils, violacions, incendis, depredacions, i la captura de 600 presoners dels que mai es va saber res més, mentre els dirigents maonesos s'havien refugiat a Binimaimut.

BONA CACERA COMPANYS I COMPANYES!!!

1 comentari:

EL PIRATA FANTASMAAAAAAA ha dit...

Una teoria molt ben documentada, us veig molt convençuts.
Però ara veurem què troben el vostres companys de travessia.
JA,JA,JA,...JA