dimecres, 15 de desembre del 2010

LA GRAN PREGUNTA pels Pirata Roig

Estem plenamen d'acord amb els nostres companys/-es!!
1.On es va llençar l’ampolla i quan?
L’ampolla va ser llençada des de Menorca. Maó l’any 1535.

2.Què va passar?
Durant aquell sgle, Menorca va viure uns dels seus pitjors moments, historicament parlant. Els atac del irates eren continuus, això va causar la inestabilitat dels seus habitants. Els atacs per part dels turcs, van tenir el seu punt culminant l’any 1535 amb l’ata d’en Barbaroig amb la destrucció de les ciutats de Maó i Ciutadella. L’illa va quedar abandonada fins que Felip II va decidir construir ell fort de St. Felip II i les diferents torres de defensa al port de Maó.

3.Van rebre ajuda?
*(Còpia del viquipedia)
En veure que Khair ed-Din Barba-rossa desembarcava els seus 2.500 homes i començava a assetjar la vila, es va enviar un avís del perill que corria la població al governador, resident a Ciutadella,[5] que de seguida va reunir els cavallers i formar una columna de socors que es va encaminar ràpidament cap a Maó, reclutant nous reforços pel camí, i el 3 de setembre entraren en contacte amb les tropes turques, que, molt superiors en nombre, la van aniquilar, morint el governador i els seus cavallers.
El fracàs dels socors va minar la moral dels assetjats, i quan la muralla ja estava parcialment enderrocada,[6] els mateixos dirigents maonesos es van posar en contacte amb Barba-rossa i al vespre del 4 de setembre van estipular el lliurament de la ciutat, amb la condició que en el saqueig serien respectats els dirigents i les seves deu cases, i la nit següent va ser dantesca per Maó, amb la mort dels franciscans i altres civils, violacions, incendis, depredacions, i la captura de 600 presoners dels que mai es va saber res més, mentre els dirigents maonesos s'havien refugiat a Binimaimut.

Bona cacera!

2 comentaris:

EL PIRATA FANTASMAAAAAAAAA ha dit...

Voltros igual que els pirates del Molinar pensau que l'ampolla es va llençar des de l'illa de Menorca. És una possibilitat, però haurem de veure què opinen els demés pirates eivissencs i mallorquins.

Gabicurs ha dit...

Bon dia pirates !

Vosaltres també heu arribat al mateix port que nosaltres. Esperaren si el altres també arriben a bon port.